MENŐBBACK

A tartás a lényed

Kedves Olvasó!

A gyermekek egészséges mozgása kincs, sőt számomra mindennél nagyobb kincs, hiszen nap, mint nap szembesülök azzal, hogy egy gyermek mozgása károsodhat. Hiszen nekik az a dolguk, hogy gondtalanul és jókedvűen energikusan szaladgáljanak és fejlődjön a mozgásuk, alapstabilitásuk és erős testtartásuk legyen! Ha egy masszív, stabil tartó-mélyizomrendszerrel bíró gyermeket ér a mozgásszervi betegség, nem ugyanonnan indul, mint egy „gyenge gyerek”, sőt hamarabb felépül, megelőzhető számos sport sérülés, sőt felnőttkori mozgásszervi panaszok jelentős része elkerülhető.

Missziómnak tekintem, hogy a kisgyermekes szülőkkel és gyermek-gyógytornászokkal karöltve a rendszeres testtartás erősítés ugyanolyan „alap” legyen az egészségmegőrzésben, mint a fogmosás.

2018-ban született meg a kisfiam. A legszebb ajándék mellé én egy másik csomagot is kaptam, amely egy autoimmun, krónikus mozgásszervi betegség felirattal érkezett. Hasonló módon kapom a kezeléseket, mint a gyermekek, akiket a klinikán évek óta gyógyítunk. Egy csónakba kerültünk.

Pontosan tudom, hogy a családoknak milyen érzései, félelmei és napi gondolatai vannak. Megtapasztaltam, milyen az egészséges mozgás elvesztése, a mindennapos fájdalom, átmeneti tehetetlenség. DE! azt is tudom, mit adhat a sikeres terápia és a rendszeres mozgás, valamint az erős „testközéppont” építése. Tudom és érzem is, miről beszélek. Mindenkivel vagyok, aki akar tenni az egészséges, erős tartásért. De azokkal is szeretnék lenni, akik nem akarnak tenni érte. Ekkor döntöttem el, hogy elindítom a MenőbBack Blogot.

Legyenek menőbbek azok a gyerekek, akiknek van tartása, akiknek erős a gerince!

A blogomat elsősorban szülőknek címezve írom, melyen

  • az alapstabilitás, erős testtartás felépítéséről
  • gyermekkori mozgásszervi kórképekről
  • szakértőkkel történő interjúkat

olvashattok és lehettek tájékozott szülők, akik végül beépítik kisgyermekük tudatába a tudatos mozgás, tartóizomzat építés értékét. A tinik „meghódítása” egy külön projekt, amin dolgozom.

Amennyiben egyedi kérdések van, online konzultáció formájában állok a rendelkezésedre.

A konzultáció jelenleg szünetel!

Dr. Garan Dia

MenőbBACK Blog bejegyzések

Miért sántít a gyerek?


„Nem is trambulinozott, nem érte sérülés, vajon mi lehet a baja? Biztos, ami biztos kértem időpontot gyermekortopédiára és gyermekreumatológiára is. Hamarabb kaptunk Önökhöz, ezért jöttünk ide először. De már nem fáj neki annyira, ugyan sántít, de ha nem fáj, akkor már biztos javul, ugye doktornő?”
Tovább

A juvenilis idiopathiás arthritis ( JIA – gyermekkori krónikus ízületi gyulladás) hosszútávú kimenetele


Ugye meg fog gyógyulni?

Amikor megszületik ez a diagnózis, a legtöbben arra a válaszra vannak felkészülve, hogy el fog múlni és semmilyen hátrányos helyzetbe nem fog kerülni a gyermeke a betegség által.

Ennél keményebb választól mindenki retteg. Ott egy „Ugye” nyomás is a szülő részéről, hogy nehogy mást válaszoljak, ami egy reménybe kapaszkodás szimbóluma is, más választ nem bírna ki. Én ilyenkor másképp tenném fel ezt a kérdést:

Tovább

A core stability (alapstabilitás) értéke és a szülői magatartás – Ingyenes játékos gyakorlatokkal!


Hiszek abban, hogy a testünkkel való bánásmód, az erős tartóizomzat tudatos felépítése egészen kisgyermekkortól, a rendszeres gerincvédő mozgásra nevelés tanításával értéket adok a családoknak, a gyerekeknek.

Tovább

Reumás a gyermekem, most mit csináljak? – A 10 leggyakoribb kérdés


... ami szinte minden szülőben ilyenkor felmerül. Sőt nemcsak az érintett gyermekek szüleiben, hanem Bennem is. Érintettként pontosan át tudom érezni a frissen kapott krónikus (vagyis soha nem fog elmúlni??) betegség címkét /diagnózist /bélyeget, ki minek érzi.....vagy lehetőséget?

Tovább